Oftalmologické rébusy

Oftalmologické rébusy

Básnik by možno povedal, že oči sú zrkadlom duše. Zamilovaný muž môže oči nechať na svojej milovanej. Isté však je, že najviac informácií z okolia prijímame zrakom. Aj to je dôvod, prečo sa Janka Bleyová s neurooftalmológom doncenom Jozefom Čmelom budú tento týždeň venovať práve oftalmologickým „rébusom“. Najskôr sa zamerali na pomerne častý problém v našej populácii. Na zápalové ochorenia očí.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nám na niečom mimoriadne záleží, zvykneme  použiť okrídlenú vetu: „Dávaj na to pozor, ako na vlastné oči“. Nie vždy sa nám však napriek mimoriadnej opatrnosti podarí oči si ustrážiť. V rozhovore s očným lekárom Doc. Jozefom Čmelom pokračuje Janka Bleyová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú očné problémy, pri ktorých si človek neporadí doma v kuchyni, ale musí vyhľadať odborníka. Samozrejme, očný lekár podľa závažnosti ochorenia, predpíše pacientovi vhodnú liečbu. A práve v súvislosti s ňou položila očnému lekárovi Jozefovi Čmelovi Janka Bleyová aj túto otázku.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes už nik nepochybuje o tom, že slnečné okuliare sú dôležitou ochranou očí pred oslepujúcimi slnečnými lúčmi. V rozhovore s neurooftalmológom docentom Jozefom Čmelom sa však Janka Bleyová zamerala na ľudí pre ktorých sú okuliare skôr módnym doplnkom.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zdravie, ako sa zvykne konštatovať "nepadá človeku do lona“ len tak samé od seba. Aj preto sa v poslednej časti dobrých rád v rozhovore s neurooftalmológom docentom Jozefom Čmelom sa Janka Bleyová zamerala na prevenciu.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako ste od odborníka, docenta Jozefa Čemala počuli, niekedy na to, aby sme si nepoškodili oči, aby nám v zdraví vydržali, čo najdlhšie - stačí málo. Dôležité však je nezabúdať na to, že aj o oči sa treba starať.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame