Rozvodom manzelstva sa nerozvadza rodičovstvo

Rozvodom manzelstva sa nerozvadza rodičovstvo

Do manželstva vstupujeme s túžbou, aby nám vydržalo do konca života. Nie vždy sa však naše prianie splní. V niektorých vzťahoch vznikajú problémy, ktoré už nedokážeme prekonať. Ako pripraviť deti na to, že sa rodičia plánujú rozviesť? Opýtala sa Viera Horáková koučky a mediátorky Zory Inky Groholovej.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Je málo párov, ktorí sa dokážu rozviesť ako priatelia. Bežná je nenávisť a rôzne, ako sa hovorí „podpásovky", ktorými si liečime zlomené srdcia. Ako povedala Viere Horákovej koučka a mediátorka Zora Inka Groholová, veľký úspech je už to, ak sú bývalí partneri po rozvode schopní spolu komunikovať.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Patchwork je zošívaná deka z textílií, ktoré nám kedysi slúžila. Po rokoch sme z týchto kúskov poskladali niečo nové, ktoré je rovnako funkčné a krásne. O pozošívaných rodinách sa Viera Horáková zhovárala s koučkou a mediátorkou Zorou Inkou Groholovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samota bolí. To si uvedomujú aj partneri, ktorí sa rozviedli. Aj preto nechcú zostávať sami a vstupujú do ďalšieho vzťahu. Čo však robiť, ak naše dieťa nechce prijať nového partnera?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovo macocha má veľmi negatívny náboj. Dá sa povedať, že v minulosti bola zväčša novou či náhradnou matkou sirôt. Veď si len spomeňme na príklady z literatúry či folklóru, že macocha mala vždy prívlastok zlá. Viac povedala Viere Horákovej koučka a mediátorka Zora Inka Groholová.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame