Ako a prečo si vybudovať permakultúrnu záhradku?

Ako a prečo si vybudovať permakultúrnu záhradku?

Všetky vzťahy okolo nás majú byť  funkčné a v súlade s ekológiu a prírodou. Hovorí Eliška  Bohunická, ktorá sa venuje permakultúre. Tento týždeň nám poradí ako v tomto zmysle pretvárať krajinu prostredníctvom našich záhrad a domovov. Beáta Repíková sa jej opýtala  najskôr na to, ako ekologicky zberať dažďovú vodu.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dažďovú vodu môžeme využiť na vybudovanie záhradných fontán, dažďových záhrad, ale aj na vytváranie občasných potôčikov. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s Eliškou Bohunickou, ktorá sa venuje permakultúre. Ako teda využiť napríklad aj priestor pod odkvapom, kde zbierame dažďovú vodu do rôznych nádob?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa venujeme „obliekaniu“ pôdy. Zakrývanie pôdy je totiž dôležité v každom ročnom období. Beáta Repíková sa o tom rozpráva s Eliškou Bohunickou, ktorá nám najskôr vysvetlí prečo pôdu chránime aj mimo vegetačného obdobia.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Všetky vzťahy okolo nás majú byť funkčné a v súlade s ekológiu a prírodou. Hovorí Eliška Bohunická, ktorá sa venuje „permakultúre“. Beáta Repíková sa s ňou tentokrát  rozpráva o tom ako v prospech krajiny spolupracovať so škodcami.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa venujeme permakultúre s Eliškou Bohunickou. Beáta Repíková sa jej opýtala aj na to, ako umiestňovať v našich dvoroch, v záhradách, na terasách jednotlivé prvky tak, aby sme žili ekologicky a v súlade s prírodou?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame