Ako zvládnuť začiatok školského roka?

Ako zvládnuť začiatok školského roka?

Začiatok školského roka je pre mnoho rodín obdobím plným očakávaní, ale aj stresu. Ak ide dieťa prvýkrát do školy, alebo sa vracia po letných prázdninách do školských lavíc príde vhod  niekoľko praktických rád, ako zvládnuť tento prelomový moment. Čo je podľa psychológov  najdôležitejšie? Beáta Repíková sa na to opýtala psychologičky Silvie Šušorovej.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas školského roka riešia rodičia  školopovinných detí aj otázky, ktoré súvisia s denným  režimom. Ako deťom teda nastaviť pravidlá a režim? Na čom záleží ak chceme, aby naše deti  boli v škole a potom azda aj v živote úspešné? Beáta Repíková sa na to opýtala psychologičky Silvie Šušorovej.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Úspech našich detí sa v značnej miere odvíja aj od toho v akom podnetnom prostredí vyrastajú. Nemáme však na mysli len to aké podnety majú doma čo všetko im môžu ponúknuť rodičia. Veľa závisí aj od toho, aké priateľstvá sa im podarí vybudovať v triednom kolektíve. Keď sú v triede obľúbené lepšie sa im učí a s radosťou aj chodia do školy. Ako teda pomôcť  deťom nájsť si kamarátov, ktorí by im pomáhali dosahovať lepšie výsledky v škole či už počas vyučovania ale po vyučovaní počas záujmovej krúžkovej činnosti? Aj o tom sa rozpráva Beáta Repíková so psychologičkou Silviou Šušorovou.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začal sa nový školský rok a opäť je dôležité, aby sa deťom učenie páčilo. Ako pomôcť našim školopovinným deťom, aby sa učili s radosťou?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zvykneme hovoriť, že opakovanie je matkou múdrosti. Je to tak. Deťom pomáha pri vzdelávaní aj to, ak majú isté špecifické zručnosti, ktoré nadobudnú vďaka záľubám alebo vyučovacím predmetom. Kedy a ako sa dá objaviť talent u našich detí?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame