Hydinové mäso je zdravé, dietetické, s výživovými hodnotami, vhodné pre deti, starých aj chorých ľudí. Ako sa to premieta do hydinových výrobkov? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Poznáme výrobky s označením hydinové, napríklad párky, či salámy, ale aj s označením kuracie, morčacie, alebo kačacie. Napríklad paštéty, párky, či šunky. V čom je medzi nimi rozdiel?
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Po celý tento týždeň hovoríme o kvalite hydinových výrobkoch. Aj preto je dôležité vedieť, aký je rozdiel medzi trvanlivosťou výrobku a dátumom spotreby.
Streda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bežná situácia zo života: Priniesli sme domov nákup a okrem iného sme kúpili chladené kurča a hydinové výrobky. Ako postupovať pri skladovaní a čo urobiť pred konzumáciou?
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Hydinové výrobky ponúkajú na trh nielen hydinári, ale aj spracovatelia bravčového, či hovädzieho mäsa. Navyše tieto výrobky sa dovážajú aj zo zahraničia. Je zloženie týchto produktov rovnaké? V čo majú navrch práve tie od slovenských hydinárov?
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.