Čo by ste mali vedieť o hydinovom mäse?

Čo by ste mali vedieť o hydinovom mäse?

Hydinové mäso je zdravé, dietetické, s výživovými hodnotami, vhodné pre deti, starých aj chorých ľudí. Ako sa to premieta do hydinových výrobkov? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poznáme výrobky s označením hydinové, napríklad párky, či salámy, ale aj s označením kuracie, morčacie, alebo kačacie. Napríklad paštéty, párky, či šunky. V čom je medzi nimi  rozdiel?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň hovoríme o kvalite hydinových výrobkoch. Aj preto je dôležité vedieť, aký je rozdiel medzi trvanlivosťou výrobku a dátumom spotreby.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bežná situácia zo života: Priniesli sme domov nákup a okrem iného sme kúpili chladené kurča a hydinové výrobky. Ako postupovať pri skladovaní a čo urobiť pred konzumáciou?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hydinové výrobky ponúkajú na trh nielen hydinári, ale aj spracovatelia bravčového, či hovädzieho mäsa. Navyše tieto výrobky sa dovážajú aj zo zahraničia. Je zloženie týchto produktov rovnaké? V čo majú navrch práve tie od slovenských hydinárov?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame