Na Kollárovom námestí v Bratislave bez oprávnenia odstránili zeleň

Na Kollárovom námestí v Bratislave bez oprávnenia odstránili zeleň

Možno ste si všimli, že v parku na Kollárovom námestí v centre Bratislavy chýbajú stromy a kríky, ktoré niekto odstránil. Stromy boli označené štítkami mestskej časti Staré Mesto, ktoré sa o ne staralo a evidované sú aj na Mape zelene, ktorú mestská časť od roku 2022 transparentne vedie. V tejto súvislosti Staré Mesto podalo trestné oznámenie na Okresnú prokuratúru o podozrení zo spáchania trestného činu. Pozemky na Kollárovom námestí sú v nájme developera, ktorý tam má zámer vybudovať podzemné garáže. Marcele Jedinákovej podrobnosti objasnil starosta mestskej časti Bratislava Staré mesto Matej Vagač.

Na Kollárovom námestí v Bratislave bez oprávnenia odstránili zeleň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kto je v práve, rozhodne Okresná prokuratúra a súd. Mestská časť Staré mesto háji svoje  záujmy rovnako ako nájomník pozemkov na Kollárovom námestí. Akokoľvek rozhodne súd, faktom je, že zeleň v rozsahu 65 veľkých stromov a niekoľko desiatok metrov štvorcových kríkov už na Kollárovom námestí chýba.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame