Novootvorené Komunitné centrum Malacky

Novootvorené Komunitné centrum Malacky

Mesto Malacky už roky premyslene buduje systém sociálnych služieb pre všetky vekové kategórie. Do jeho mozaiky pribudlo minulý rok Komunitné centrum, ktoré je veľkou pomocou pre deti a ich rodičov, ale aj organizácie, ktoré sa venujú práci so zdravotne znevýhodnenými ľuďmi a inými sociálne vylúčenými komunitami. Ide o spoločný priestor pre celú sídelnú komunitu mesta a okolia, ktorí ocenia mlaí aj veľkí. Prichádzajúcich klientov Komunitného centra v Malackách oslovila Tatiana Šušková.

Novootvorené Komunitné centrum Malacky I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Komunitné centrum v Malackách funguje od augusta minulého roka. Jeho zameranie je však trochu špecifickejšie ako len miesto na voľnočasové aktivity detí. Tie sa odohrávajú skôr v Centre voľného, ktoré sídli v rovnako zrekonštruovanej budove. Veľkorysé a moderné novovybudované priestory komunitného centra poskytujú zázemie pre deti, mládež a dospelých so zdravotným postihnutím, pre deti z detského domova a pre deti a mládež zo sociálne vylúčených skupín a umožňujú im aj, v rámci ich možností, aj začleniť sa do skupín svojich rovesníkov, či obyvateľov mesta. Tatianu Šuškovú v Komunitnom centre sprevádza jeho vedúca Adriana Havlíková.

Novootvorené Komunitné centrum Malacky II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Projekt Vybudovanie komunitného centra v Malackách bol podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu a v rámci budovania systému sociálnych služieb samosprávami. Takto vznikol v Malackách unikátny priestor pre integráciu detí, mládeže, ale aj dospelých so zdravotným postihnutím, detí z detského domova a zo sociálne vylúčených skupín do bežnej populácie.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame