Práve prebieha 24. ročník kampane Belasý motýľ

Práve prebieha 24. ročník kampane Belasý motýľ

Vaša pomoc – naše krídla. Symbol belasého motýľa symbolizuje krehkosť zdravia, o ktorej vedia svoje ľudia s nervosvalovými ochoreniami. Krehký motýľ však zároveň symbolizuje aj túžbu po slobodnom a voľnom pohybe, ktorý ľuďom s pohybovými znevýhodneniami pomáha dosiahnuť naša pomoc a podpora.

V týchto dňoch prebieha 24. ročník kampane Belasý motýľ a organizáciu, ktorá sprevádza svojich členov na ceste k nezávislému životu navštívila Tatiana Šušková.

Práve prebieha 24. ročník kampane Belasý motýľ I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Organizácia muskulárnych dystrofikov, ktorá zdravotne znevýhodneným ľuďom pomáha tridsať rokov už nesie nový názov Belasý motýľ. Hlavným dôvodom bol fakt, že organizácia dnes nepomáha špeciálne len ľuďom s ochorením muskulárna dystrofia, ale všetkým ľuďom s nervosvalovými ochoreniami. A so zmenou názvu symbolicky súvisí aj zmena adresy.

Sídlo Belasého motýľa sídli po rokoch v zrekonštruovaných priestoroch na Mesačnej 12 v bratislavskom Ružinove. V priestoroch chráneného pracoviska sa Tatiana Šušková prechádza s predsedníčkou združenia Belasý motýľ Andreou Madunovou.

Práve prebieha 24. ročník kampane Belasý motýľ II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O problémoch, ktoré nervosvalové ochorenia prinášajú, ale aj o nezávislom živote na dvoch kolesách sa budeme rozprávať vo štvrtok po 12:30 kedy bude hosťom Rádia Regina Západ Jozef Blažek z Belasého motýľa. A takýto názov má aj 24. ročník zbierky a kampane Belasý motýľ, o ktorých bude určite tiež reč.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame