OZ Malíček sa už 13 rokov stará o predčasne narodené deti

OZ Malíček sa už 13 rokov stará o predčasne narodené deti

Vedeli ste, že raz do roka si pripomíname deň, ktorý oslavuje kontakt a dotyk? Je to Svetový deň klokankovania, ktorý zdôrazňuje význam kontaktu koža na kožu v prípade detí, ktoré sa narodili predčasne. Je to metóda, ktorá je prirodzená, ale nie vždy samozrejmá. Koľko novorodencov sa narodí predčasne? Opýtala sa Viera Horáková Ľubici Kaiserovej, prezidentky a štatutárnej zástupkyni Občianskeho združenia Malíček.

OZ Malíček sa už 13 rokov stará o predčasne narodené deti I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prvý dotyk rodiča a dieťaťa bezprostredne po pôrode nie je samozrejmosťou pre viac ako 4 000 detí, ktoré sa  ročne na Slovensku narodia predčasne. Na podporu týchto detí vzniklo Občianske združenie Malíček, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou pomoci. Povedala Viere Horákovej Horáková Ľubica Kaiserová, prezidentka a štatutárna zástupkyňa Občianskeho združenia Malíček.

OZ Malíček sa už 13 rokov stará o predčasne narodené deti II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame