Jarné mrazy aj tento rok potrápili slovenských pestovateľov

Jarné mrazy aj tento rok potrápili slovenských pestovateľov

Jarné mrazy a klimatická zmena, tieto slovné spojenia veru nie sú azda nikomu neznáme a skloňujeme ich aj vo vysielaní pomerne často. Venovať sa im budeme aj v týchto chvíľach, a to v súvislosti s vinohradmi a vinárstvami. Ani slovenské vinice totiž tento rok neobišli jarné mrazy, ktoré navyše zasiahli vinič v čase už dobre rozbehnutej vegetácie. Viac už Jana Obrancová.

Jarné mrazy aj tento rok potrápili slovenských pestovateľov I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj vo viniciach tento rok úradovali jarné mrazy. Najviac poškodili okolie Skalice, ktoré susedí aj s Moravou, kde boli škody výrazné. Zvyšok Slovenska bude mať asi len desaťpercentné straty na úrode. Škody však zaznamenali aj mladé, ešte nerodiace vinice. Pozrieť sa v jednej z nich bola Jana Obrancová.

212405161046;obrancova;farmar Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenské vinárstvo a vinohradníctvo je dlhodobo považované za výkladnú skriňu nášho agrosektora, slovenské vína totiž žnú čoraz väčšie úspechy aj na medzinárodnej pôde. Verme, že im v tom výkyvy počasia tento rok, ani v tých ďalších, nezabránia.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame