Roky nevyužívané skleníky v Tvrdošovciach sa dočkali využitia

Roky nevyužívané skleníky v Tvrdošovciach sa dočkali využitia

Aj staré a na oko spustnuté hospodárenie môže nabrať novy dych. Dôkazom sú skleníky pri Tvrdošovciach, v ktorých sa nepestovalo vyše 10 rokov. Zmeniť sa to rozhodli menší pestovatelia, ktorí ich premenili na rodinnú mikrofarmu. Zameriavajú sa najmä na bylinky a zeleninu. Pozrieť sa tam bola Jana Obrancová.

Roky nevyužívané skleníky v Tvrdošovciach sa dočkali využitia I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O tom, že by na Slovensku bolo málo poľnohospodárskych podnikov, nemôže byť reč. Značnú časť našej krajiny tvorí poľnohospodárska pôda, hoci nájsť ľudí, ktorí ju obrobia, je čoraz väčší problém. Aj preto sa len málo pestovateľov venuje napríklad bylinkám či zelenine. Avšak nájdu sa aj takí, napríklad v Tvrdošovciach, kde len nedávno dali do chodu roky nevyužívané skleníky. Viac už Jana Obrancová.

Roky nevyužívané skleníky v Tvrdošovciach sa dočkali využitia II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pestovateľom budeme držať palce, aby pestovanie v ďalšom obnovenom skleníku, ako aj v tých predchádzajúcich dobre napredovalo. Bylinky aj zelenina patria totiž k potravinám, ktorých z domácej, slovenskej produkcie, nemáme dostatok.

Autorka: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame