Hydinového mäsa ani zďaleka na Slovensku nedorobíme toľko, koľko by sme potrebovali pre našu spotrebu. Jeden z dlhoročných veľkochovov sa nachádza v Kráľovom Brode. Okrem kurčiat tam chovajú aj kačice. Leto je najmä pre horúčavy, ktoré so sebou prináša, v chove špecifické. Viac zisťovala Jana Obrancová.
Chov kačíc a kurčiat v Kráľovom Brode I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Hydinové mäso patrí na Slovensku k najobľúbenejším. Zatiaľ čo v produkcii vajec sme takmer sebestačný, pri mäse to neplatí. Ani zďaleka totiž u nás nedochováme toľko hydiny, koľko spotrebujeme na našich tanieroch. K stabilným a dlhoročným chovom patrí ten v Kráľovom Brode, kde sa bola pozrieť Jana Obrancová.
Chov kačíc a kurčiat v Kráľovom Brode II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hoci sa k nám hydina vo veľkom dováža napríklad z Poľska, Čiech, Maďarska, ale aj zo vzdialenejších krajín. vychovať si ju vieme aj na Slovensku. Dôkazom toho je aj chov v Kráľovom Brode, ktorého korene siahajú do 60. rokov minulého storočia.