Tradičné chute máme najradšej, ale občas nás môže okúzliť aj tá netradičná. Napríklad sladko-slaná. A práve takú vám dnes ponúkneme v chlebíku, ktorý pre milovníkov domácej pekárničky pripravila Alena Bučeková. Pýtala sa a zároveň učila aj Hana Michalčíková.
Škoricový chlieb s hrozienkami a orieškami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na škoricový chlieb s hrozienkami potrebujeme: 330 ml vody, 3 polievkové lyžice oleja, jednu čajovú lyžičku škorice, jednu vrchovato plnú polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 80 g hrozienok, 80 g sekaných, hrubšie mletých orechov alebo lieskovcov, dve čajové lyžičky soli, 460 g tmavej pšeničnej múky, jeden a pol balíčka sušeného droždia. Suroviny navrstvíme do pekárničky a pečieme na programe číslo 4.
Zajtra si pripravíme banánovo-orechový chlebík.