Kapor so zeleninou

Kapor so zeleninou

Po celý týždeň sme v Kulináriu pripravovali iné druhy rýb, než je tradičný kapor. Mnohým totiž prekáža jeho typická chuť a siahajú preto skôr po lososovi či dokonca po prstoch z mrazeného obaľovaného filé. Možno, že keď si vypočujete Kamila Blaška a jeho prípravu kapra, vrátite sa aj u vás doma k tradícii. Iveta Pospíšilová sa pritom dozvedela aj o rozdieloch v temperamente tejto ryby v porovnaní so sumcom, ktorého sme pripravovali včera.

Kapor so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme kapra, soľ, cesnak, olivový olej, papriku, cibuľu, rascu, petržlenovú vňať.

Postup: Očisteného kapra umyjeme, nasolíme, posypeme cesnakom a rascou a opečieme. Potom ho prekrojíme v mieste chrbtovej kosti, vyfiletujeme, vyberieme stredovú kosť. Cibuľu, papriku, petržlenovú vňať a cesnak orestujeme na olivovom oleji. Zeleninu uložíme na filety kapra. Podávame s pečenými zemiakmi alebo s grilovanou zeleninou z predchádzajúceho receptu.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: benniaotang

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame