Kuracie prsia s fazuľkami

Kuracie prsia s fazuľkami

Kombinácia mäsa a zeleniny je chutná a obľúbená. Navyše zdravá. Aj zelenina, ktorú využijeme pri príprave dnešného obeda patrí k obľúbeným. Tým, že je po celý rok dostupná aj v mrazenej forme, môžeme si ju dopriať kedykoľvek,  nemusíme čakať na začiatok sezóny. Je nízkokalorická a je zdrojom viacerých vitamínov- vitamínu K, ktorý zvyšuje vstrebávanie vápnika, vitamínu C-ktorý zlepšuje imunitný systém a mangánu, bojovníkovi proti zlej nálade a depresiám. Aj tento recept pripravila publicistka Martina Galátová , ktorú oslovila  Hana Michalčíková.  

Kuracie prsia s fazuľkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme vám ponúkli recept publicistky Martiny Galátovej na Kuracie prsia s fazuľkami. Na ich prípravu potrebujeme: 4 kusy kuracích pŕs, 320 g zelených čerstvých alebo mrazených fazuliek, 4 strúčiky cesnaku, lyžičku vegety, štipku mletej rasce, soľ, čierne korenie, 30 g rastlinného oleja, lyžičku zemiakového škrobu, bielok a vodu.

Postup je nasledovný: Mäso si nakrájame na rezance, v miske rozmiešame zemiakový škrob, bielok, vodu a mäso, ktoré v tejto zmesi obalíme. Na teflónovej panvici rozpálime olej, opražíme na ňom mäso a miešame, aby sa nepripálilo. Potom pridáme na šikmo pokrájané fazuľkové struky a spolu opekáme za stáleho miešania asi 5 minút, kým fazuľky nezmäknú. Potom osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme cesnak. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.


Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame