Tento týždeň vám ponúkame staré recepty z Kmeťova. Gurmánske špeciality chystá miestna gazdinka Milka Dobrotinová, s ktorou sa rozprával Miroslav Würfl.
Pupáčky s makom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
hladkú múku
kvasnice
cukor
mlieko
soľ
POSTUP:
Najskôr si pripravíme cesto. V hrnci zohrejeme mlieko, do ktorého vložíme kvasnice, pridáme múku a zmes dochutíme cukrom a soľou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, urobíme si dlhé tenké akoby „paličky“, ktoré uložíme na plech a pečieme 10-20 minút pri teplote 180° Celzia. Po vychladnutí cestíčko nakrájame na malé štvorčeky, ktoré zalejeme horúcim mliekom. Pridáme mletý mak aj cukor a môžeme podávať...
Zajtra si pripravíme mliekovú polievku.