Tiramisu pre diabetikov

Tiramisu pre diabetikov

Stévia je rastlina, ktorá je 300-krát sladšia než cukor, avšak bez kalórií. Má uplatnenie v potravinárskom priemysle ako sladidlo a je výborným pomocníkom aj pre diabetikov.  Aj cukrári v SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislave po nej siahajú. V ich  diabetických brožúrkach nájdeme aj  diabeticko-bezlaktozové tiramisu, ktoré teraz pripraví Beáta Repíková s úspešným študentom – cukrárom  Adamom Kožákom.

Tiramisu pre diabetikov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme :
piškóty bezlepkové 
bezlepková múka,  200 g 
prášková stévia, 40 g
vajcia 6 ks
na krém
dlhé piškóty, 200 g
vajcia  3 ks
mascarpone  bezlepkové  250 g
Stévia  prášková  50 g
likér  0,5 dl
Espresso  250 ml
kakao  40 g

Postup:
Rozdelíme bielky a žĺtky, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so stéviou a primiešame do bielkov, pridáme preosiatu bezlepkovú múku a vymiešame hmotu, ktorú potom striekame cez vrecúško do tvaru piškót.

Krém:
Oddelíme  vajcia na bielky a žĺtky, rozšľaháme bielka a 25g cukru do tuhého snehu,
v samotnej miske rozšľaháme žĺtky s 25 g cukru až do peny a pridáme mascarpone krém ktorý zamiešame ručne!!! Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov.

Dokončenie:
Zmiešame v miske silné espresso, pridáme 1 polievkovú lyžicu cukru, pridáme likér, 
ponorte každú piškótu v kávovej zmesi likéru a dajte do misky. Vytvorte jednu vrstvu,
pridajte polovicu krémovej zmesi  a poukladájte ďaľší rad piškót namočených v káve a v likéri. Ozdobíte kakaom a nechájte vychladnúť v chladničke  4 hodiny.


Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame