Bologna je mesto v severnom Taliansku medzi riekou Pád a Apeninami. Dalo pomenovanie rôznym kulinárskym špecialitám- veď kto by nepoznal Boloňské špagety, Boloňskú omáčku, Boloňské ragú, Boloňské lasagne... Milovníci psov zasa vedia, že exituje aj krásne plemeno Boloňského psíka a rybári poznajú boloňské prúty. Aj naše dnešné jedlo, ktoré sa naučíme pripravovať podľa receptu Aleny Dolníkovej z Klátovej Novej Vsi zostalo v názve verné talianskemu mestu. Čo to bude dopovie Hana Michalčíková.
Boloňské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Boloňské rezne podľa receptu Aleny Dolníkovej, budete potrebovať:4 rezne, maslo, hladkú múku, 4 plátky šunky, 4 lyžice strúhaného tvrdého syra a soľ. Postup je nasledovný: Rezne naklepeme, osolíme, poprášime múkou a na masle z oboch strán ich osmažíme. Plochu zapekanej misy mastíme maslom , vložíme rezne, na ne dáme plátky šunky a posypeme syrom. Dáme upiecť do rúry až syr zružovie a môžeme podávať. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.