Piškótová lahôdka

Piškótová lahôdka

Pochúťky z piškótového cesta sa medzi slovenskými gazdinkami tešia veľkej obľube. Sú pomerne jednoduché, nie sú náročné na suroviny, ani na prípravu. Dôležité však je, aby cesto bolo dobre vypracované. Pekári tomu hovoria ľahké ako pierko. Recepty z piškótového cesta majú radi aj v rodine Jany Kurucovej zo Šurian. S jedným z nich, receptom  na Piškótovú lahôdku, zoznámila aj Hanu Michalčíkovú. 

Piškótová lahôdka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa rozhodnete spestriť si dnešnú nedeľu receptom na Piškótovú lahôdku od Jany Kurucovej zo Šurian, ešte raz vám zopakujem suroviny aj postup. Potrebujeme: 5 vajec, koľko vajec toľko lyžíc výberovej polohrubej múky, aj toľko lyžíc práškového cukru a jeden prášok do pečiva. Ak chceme mať cesto hnedej farby, pridáme kakao. Postupujeme tak, že oddelíme žĺtky od bielok a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva .Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do ružova pri 180 stupňoch. Ak chceme z cesta pripraviť roládu, vychladnuté cesto zrolujeme a natrieme džemom. Ak chceme rezy, cesto prepolíme, natrieme džemom a zlepíme.


Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame