V kuchyni Žanety Potočkovej z Kálnice, v okrese Nové mesto nad Váhom, sa to len tak hemží receptami jej babičky, ktoré sú napísané ručne na papieri zo zošita a vďaka nim sú spomienky na spoločné chvíle stále živé. Ani dnešný recept nebude výnimkou. Jeho plusom je, že je nenáročný na suroviny a pri príprave si vystačíme s jedným hrncom. Pokračuje Hana Michalčíková.
Kapustová polievka s rajčinami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
So Žanetou Potočkovou z Kálnice sme si dnes pripravili Kapustovú polievku s rajčinami , na ktorú potrebujeme: strednú hlávku bielej kapusty, 3-4 litre vody, jednu-dve konzervy rajčinového pretlaku, soľ, čierne mleté korenie, asi pol kg hovädzieho mäsa, na vývar je dobré, ak je s kosťou. Kapustu nakrájame na malé kúsky, dáme ju variť do osolenej vody, okoreníme, vložíme mäso. Varíme na miernom ohni dve až tri hodiny, dôležité je , aby vznikol kvalitný vývar. Celkom pred koncom pridáme rajčinový pretlak, potom už len ochutíme , pridáme cukor, soľ a nakoniec zásmažku z masti, hladkej múky a červenej mletej papriky. Mäsko vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Konzumujeme s chlebom.