Hoci sa špeciality svetových kuchýň tešia záujmu aj u Slovákov, predsa len v domácej kuchyni uprednostňujeme jedlá, ktorým fandili naši predkovia. Recepty máme uložené buď v zošitoch, alebo v spomienkach na kuchyne starých mám. Podobne je to aj u Žanety Potočkovej z Kálnice, ktorá jeden takýto recept oprášila aj v dnešnom Kulináriu s Hanou Michalčíkovou.
Zemiaková baba Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: Pol kg zemiakov, 3 vajíčka, suchý rožok, soľ, korenie, cesnak, cibuľu, masť, slaninu, klobásu, majoránku, údené mäso a kyslú kapustu.
Postup: Pol kilogramu zemiakov nastrúhame na jemno na strúhadle. Pridáme tri vajíčka, jeden suchý rožok/biely alebo celozrnný / na zahustenie, soľ, korenie, cesnak. Cibuľu nakrájame a usmažíme na masti. Slaninku a klobásu pokrájame, môžeme pridať aj údené mäso. Nakoniec dáme majoránku a múku podľa uváženia. Keď to máme všetko pripravené, dáme to na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180až 200 stupňoch asi 30 až 45 minút. Po upečení navrch nakladieme kyslú kapustu.