Venuje sa dejinám gastronómie, zbiera staré zabudnuté kuchárske recepty, ale predovšetkým – v kuchyni rád experimentuje a objavuje nové chute. Ľudovít Kossár a Janka Bleyová si do štvrtkového Kulinária pre vás aj dnes pripravili zaujímavý recept.
Zemiakový šalát a rybacie fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme, čo potrebujete na prípravu Zemiakového šalátu s jogurtom a rybacími fašírkami:
Na šalát: v šupke varené zemiaky, čerstvo strúhanú mrkvu, pažítku, jogurt, citrónovú šťavu, olej a horčicu. Uvarené zemiaky a strúhanú mrkvu zalejeme s marinádou z oleja, citrónovej šťavy, troška horčice, soli a jogurtu, posypeme s nadrobno pokrájanou pažítkou....
Na rybacie fašírky potrebujete: 400 g tresky alebo inej filetovanej ryby, 1 vajce, zemiakový škrob podľa potreby asi 2 polievkové lyžice, mladú cibuľku, čierne korenie a soľ.
Postup je jednoduchý - Rybacie mäso rozdrvíme, pomiešame s vajíčkom, so škrobom, nadrobno nakrájanou cibuľkou, osolíme, okoreníme (veľmi zdravá korenina bylinka je aj kôpor) a z masy vytvarujeme fašírky, ktoré môžeme piecť na oleji v panvici alebo v rúre na papieri.