Kapustovo-rajčinový koláč

Kapustovo-rajčinový koláč

V čase, keď sú mnohí z nás doma môžeme využiť voľný čas aj na prípravu jedál, ktoré si vyžadujú dlhšiu prípravu. Jeden taký recept - kapustovo-rajčinový koláč teraz pripraví profesorka Katarína Horáková a Beáta Repíková.

Kapustovo-rajčinový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
Veľkú kapustu, huby podľa výberu , 2 x cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, rajčiny, petržlenovú vňať , tymian , syr - parmezán , goudu, ocot, 3 žĺtky, 3 lyžice oleja, korenie, muškátový oriešok, majoránku, zeleninový vývar, šľahačku a sušené višne.

Postup: kapustové listy z polovice kapusty varíme krátko v horúcej vode, aby zmäkli a zbavíme ich hrubej žilky.Pripravíme vrstvy na plnenie kapustných listov. Rajčiny a huby očistíme a so zvyškom kapusty nakrájame. Nakrájanú kapustu udusíme. Huby, cesnak a cibuľu na oleji podusíme. Urobíme omáčku zo zeleninového vývaru, šľahačky, jablčného octu, sušených višní a 3 žĺtkov. Napokon ukladáme na seba kapustné listy , dusenú kapustu , nakrájané huby, rajčiny a plátok syra. Tieto vrstvy striedame tak, že ukončíme koláč listom kapusty, na ktorý nalejeme omáčku na ktorú postrúhame syr. Pečieme 45 minút.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame