Talianska krémová cuketová polievka

Talianska krémová cuketová polievka

Tento týždeň varíme v Kulináriu z Jankou Štrbkovou z Trnavy.
Prednosťou jej kuchyne je, že príprava podľa originálnych receptov je rýchla a využíva sezónne a lokálne produkty.
A na jeseň samozrejme v kuchyni nemôžu chýbať ani rôzne tekvice, či cukety.
S Tatianu Šuškovou dnes vybrali recept na taliansku krémovú cuketovú polievku, ale najskôr sa porozprávali o všestrannosti využitia cukety v kuchyni. Slovo má už Janka Štrbková.

Talianska krémová cuketová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak rýchla talianska krémová cuketová polievka je na stole – zajtra nás čaká medová hrnčeková bublania so slivkami.

Talianska krémová cuketová polievka   
INGREDIENCIE
50 ml extra panenského olivového oleja, 1 menšia cibuľka, 3 strúčiky cesnaku, hrsť čerstvej bazalky, soľ, čerstvo zomleté čierne a biele korenie, 1 kg ošúpanej a vyčistenej cukety, 750 ml zeleninového vývaru, zväzok čerstvej petržlenovej vňate, 4 lyžice na pásiky nakrájanej slaniny, 50 g parmezánu, 1 citrón
POSTUP
1.    Na olivovovom oleji dosklovita opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájanú očistenú cuketu a nadrobno nakrájanú bazalku, osolíme. Na miernom ohni dusíme asi 10 minút. Okoreníme bielym aj čiernym korením, zalejeme vývarom a varíme asi 8 minút.
2.    Slaninku dozlatista opražíme na panvici.
3.    Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme. Vrátime do hrnca, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
4.    Polievku nalejeme do tanierov, pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme bazalkou, slaninkou a parmezánom

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame