Zemiakové oškvarkové knedličky

Zemiakové oškvarkové knedličky

Zemiaky patria medzi najvýznamnejšie poľnohospodárske plodiny, ktoré dodávajú nášmu organizmu množstvo potrebných biologických látok. Tento týždeň vám ponúkame chutné dobroty z Českej republiky - a v dnešnom recepte majú zemiaky svoje výnimočné miesto. Nora Gill, riaditeľka  zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku o tom presvedčila aj Miroslava Würfla.

Zemiakové oškvarkové knedličky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Nora Gill, ktorá dnes pripravovala zemiakové oškvarkové knedličky...  Zopakujme si základné suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Suroviny pre 4 porcie:

  • 1 kg pomletých varených zemiakov
  • 50 dkg krupice
  • 2 vajcia
  • 15 dkg pomletých oškvarkov
  • 3 žemle nakrájané na kocky
  • 2 - 3 lyžice mlieka
  • olej

POSTUP:
Všetko spolu vypracujeme, ak je cesto tuhé, pridáme trochu mlieka, ak je riedke, pridáme krupicu.  Robíme menšie knedličky, ktoré varíme asi 20 minút.  Namiesto oškvarkov môžeme knedličky plniť jemne posekaným údeným mäsom alebo mletou, tučnejšou salámou. Na záver posypeme opraženou cibuľkou a doplníme kyslou kapustou...

Zajtra ochutnáme špecialitu strednej Moravy - jahňacie medailóniky na zelenine.

Autor: Miroslav Wurfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame