Na lievance mnohí z nás v detstve nedali dopustiť. Ale čo tak ochutnať lievance, aké ste možno doposiaľ ešte nejedli. Slovo má Janka Bleyová.
Avokádovo-čokoládové lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jednu porciu potrebujete:
- ¼ šálky mandľového mlieka
- ¼ šálky gaštanovej alebo ovsenej múky
- jedno rozpučené avokádo
- vajíčko, čajovú lyžicu kokosového oleja
- polievkovú lyžicu práškového kakaa, alebo /karobu
- čajovú lyžičku medu – môže byť aj javorový sirup, alebo agave
- štvrť čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štvrť lyžičky mletej škorice
- čerstvé bobuľové ovocie
- arašidové maslo
Postup:
Najprv si v miske zmiešame všetky suché suroviny (múku, práškové kakao, prášok do pečiva a škoricu). Potom primiešame všetky mokré suroviny (avokádo, mandľové mlieko, kokosový olej, vajíčko a med). Vznikne mierne hustá a vláčna zmes (možno mlieka budete potrebovať viac, prilievajte dokiaľ vám nevznikne lievancová konzistencia). Rozohrejeme si panvicu s nelepivým povrchom a vždy pridáme 1 PL zmesi, z ktorej si vytvarujeme lievanec. Každú stranu opečieme asi 2 minúty. Výborné sú s ovocím a arašidovým maslom, ale je to len a len na vás, čím si ich dozdobíte.
Zajtra vás s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou, v Kulináriu opäť čaká niečo zdravé.