Tento týždeň nám varí Hana Hlôšková, ktorú pri príprave jedál inšpiruje aj rodina. V kuchyni je s ňou Michal Herceg.
212101051134;herceg;kulinarium2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujem recept na balatónsky variant tekvicového prívarku. Tekvicu očistíme od semiačok a nakrájame na hrubšie rezance. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku s troškou cesnaku a s paprikou a paradajkou, takisto nakrájanou nadrobno. Posolíme, okoreníme a dáme na to dusiť pokrájané kúsky tekvice. Omáčku urobíme zo šľahačkovej smotany a ak máme radi, pridáme kôpor. Podávame so zemiakmi a prípadne s bravčovým mäsom poduseným na cibuli a paprike. Hodí sa však k tomu aj volské oko alebo varené vajce.