Tento týždeň sme v kulináriu spojili svet vtákov a svet gastronómie. Ornitológ Ján Dobšovič cestuje za pozorovaním vtákov do rôznych lokalít Európy, no a keď tam už je, ochutnáva aj chute regiónu, ktoré sa potom doma pokúša ako nadšený kuchár pripravovať.
Dnes sa s Tatianou Šuškovou a Jánom Dobšovičom vyberieme vo „vtáčkarskom kulináriu“ do Bulharska.
Zdravá a svieža bulharská uhorková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tu máme recept na jednoduchú, ale zdravú a sviežu bulharskú uhorkovú polievku. Očistenú uhorku nastrúhame na kolieska, alebo pokrájame na kocky, pokvapkáme slnečnicovým olejom, dáme do jogurtu, pridáme kôpor roztlačený cesnak, petržlenovú vňať, pokvapkáme olejom a zamiešame. Môžeme ozdobiť orechmi.