Losos po toskánsky

Losos po toskánsky

Dnes vám na obed ponúkneme recept na jedlo zdravé, ľahké a rýchlo pripravené. Výhodou je, že nám dokonca nabudí mozgovú aktivitu , keďže je bohaté na Omega 3 mastné kyseliny, ktoré preukázateľne zlepšujú pamäť, ale aj na vitamíny A, D a selén, ktoré chránia nervovú sústavu pred poškodeniami v súvislosti s vekom. Počúvajte, čo ponúkla Hane Michalčíkovej k piatkovému obedu foodblogerka Lenka Zelenayová.

Losos po toskánsky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 3 filety z lososa pstruha lososovitého
  • soľ
  • korenie podľa chuti
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 10 cherry paradajok
  • 2 hrste čerstvého baby špenátu
  • 200-250 ml smotany na šľahanie
  • petržlenovú vňať
  • bazalku alebo iné bylinky podľa chuti
  • tvrdý syr – eidam, parmezán
  • citrón

Postup je nasledovný: Lososa osolíme, okoreníme a opečieme najskôr šupinami nadol na olivovom oleji, po pár minútach ho otočíme a opečieme aj z druhej strany. Lososa vyberieme a odložíme bokom. Na panvicu, kde sa piekol losos pridáme asi lyžicu masla, pretlačený cesnak a na polovice nakrájané cherry paradajky, osolíme, primiešame asi 2 hrste baby špenátu, chvíľku opražíme a následne zalejeme smotanou na šľahanie. Keď nám smotana vrie, pridáme nastrúhaný tvrdý syr, petržlenovú vňať a bazalku. Omáčka nám po pridaní syra trošku zhustne, nakoniec ju dochutíme citrónom alebo podľa chuti. Do omáčky pridáme naspäť opečeného lososa a chvíľku zahrejeme. Vypneme a podávame s ľubovoľnou prílohou – pečenými zemiakmi alebo grilovanou zeleninou.

V nedeľu ráno to bude recept, ktorým pošteklíme naše sladké chute - Malinová Panna Cottu.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame