Dnes vám na obed ponúkneme recept na jedlo zdravé, ľahké a rýchlo pripravené. Výhodou je, že nám dokonca nabudí mozgovú aktivitu , keďže je bohaté na Omega 3 mastné kyseliny, ktoré preukázateľne zlepšujú pamäť, ale aj na vitamíny A, D a selén, ktoré chránia nervovú sústavu pred poškodeniami v súvislosti s vekom. Počúvajte, čo ponúkla Hane Michalčíkovej k piatkovému obedu foodblogerka Lenka Zelenayová.
Losos po toskánsky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 3 filety z lososa pstruha lososovitého
- soľ
- korenie podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica masla
- 10 cherry paradajok
- 2 hrste čerstvého baby špenátu
- 200-250 ml smotany na šľahanie
- petržlenovú vňať
- bazalku alebo iné bylinky podľa chuti
- tvrdý syr – eidam, parmezán
- citrón
Postup je nasledovný: Lososa osolíme, okoreníme a opečieme najskôr šupinami nadol na olivovom oleji, po pár minútach ho otočíme a opečieme aj z druhej strany. Lososa vyberieme a odložíme bokom. Na panvicu, kde sa piekol losos pridáme asi lyžicu masla, pretlačený cesnak a na polovice nakrájané cherry paradajky, osolíme, primiešame asi 2 hrste baby špenátu, chvíľku opražíme a následne zalejeme smotanou na šľahanie. Keď nám smotana vrie, pridáme nastrúhaný tvrdý syr, petržlenovú vňať a bazalku. Omáčka nám po pridaní syra trošku zhustne, nakoniec ju dochutíme citrónom alebo podľa chuti. Do omáčky pridáme naspäť opečeného lososa a chvíľku zahrejeme. Vypneme a podávame s ľubovoľnou prílohou – pečenými zemiakmi alebo grilovanou zeleninou.
V nedeľu ráno to bude recept, ktorým pošteklíme naše sladké chute - Malinová Panna Cottu.