Kakaový nápoj Mayov

Kakaový nápoj Mayov

Tento týždeň sa Michal Herceg zameral na recepty obsahujúce kakao. Ponúkla mu ich Martina Matejíčková, ktorá sa kvalitným odrodovým kakaom zaoberá profesionálne.

Kakaový nápoj Mayov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 2 porcie Mayského kakaa budeme potrebovať:

  • okolo 20 g čistej kakaovej hmoty a 2 lyžičky medu
  • 360 ml horúcej vody a štipku chili
  • kardamon
  • vanilky alebo perníkového korenia

Postup:

Vodu privedieme do bodu varu a nalejeme okolo 30 ml horúcej na spodok šálky, kde pridáme 10 g kakaovej hmoty, dôsledne rozmiešame, prípadne si pomôžeme ručným napeňovačom, keďže sa v kakaovej hmote nachádza okolo 56% kakaového masla. Vznikne nám kakaová kašička, do ktorej následne primiešame lyžičku prípadne 2 medu. Do osladenej hmoty dolejeme 150 ml horucej vody a pridáme korenia podľa preferencie každého labužníka.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame