Dnes v našom kulináriu sladké opäť strieda slané. S Alenou Gajdošovou a Michalom Hercegom listujeme v rodinných receptoch Komáromiovcov.
Výborné zemiakové pagáče
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na výborné zemiakové pagáče potrebujeme:
120 g hladkej múky
120 g masti
1 vajce
1 prášok do pečiva
soľ podľa chut
trošku korenia
150 g uvarených a postrúhaných zemiakov
Postup:
Všetky suroviny dokopy zmiesime, spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočívať. Cesto potom rozvaľkáme a potrieme rozpustenou masťou. Poskladáme, znovu rozvaľkáme a toto opakujeme štyrikrát. Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku malého prsta a vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme na vymastený plech, a vrch pagáčikov potrieme vajcom a nožom urobíme do kríža zárezy. Upečieme pekne dočervena.