Výborné zemiakové pagáče

Výborné zemiakové pagáče

Dnes v našom kulináriu sladké opäť strieda slané. S Alenou Gajdošovou a Michalom Hercegom listujeme v rodinných receptoch Komáromiovcov.

Výborné zemiakové pagáče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na výborné zemiakové pagáče potrebujeme:

120 g hladkej múky
120 g masti
1 vajce
1 prášok do pečiva
soľ podľa chut
trošku korenia
150 g uvarených a postrúhaných zemiakov

Postup:

Všetky suroviny dokopy zmiesime, spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočívať. Cesto potom rozvaľkáme a potrieme rozpustenou masťou. Poskladáme, znovu rozvaľkáme a toto opakujeme štyrikrát. Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku malého prsta a vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme na vymastený plech, a vrch pagáčikov potrieme vajcom a nožom urobíme do kríža zárezy. Upečieme pekne dočervena.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame