S nutričnou poradkyňou a stredoškolskou pedagogičkou Jankou Trebulovou budeme opäť pripravovať niečo chutné, ale zároveň zdravé. Navyše, výhodou ponúkaných kuchárskych receptov počas celého týždňa je, že sú aj s pridanou hodnotou. Teda, dozviete sa - v čom sú prospešné nášmu zdraviu. V kuchyni „šéfkuchárke“ aj dnes asistuje Janka Bleyová...
Tvarohový zemiak s mexickou salsou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Tvarohový zemiak s mexickou salsou pre štyroch „stravníkov“ potrebujeme:
- 600 g tvarohu, alebo cottage syru
- 4 veľké pečené zemiaky
- 8 lyžíc salsy
- pažítku alebo jarnú cibuľku
- lyžicu chilli korenia
- soľ
- 1 lyžičku koriandra
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 paradajky
- hlávkový alebo ľadový šalát
POSTUP:
Upečieme zemiaky do zlatista. Medzitým si pripravíme salsu. Odrežeme vrch upečeného zemiaka a vydlabeme v ňom dieru. Naplníme zemiak tvarohom (podľa chuti ho môžete ochutiť bylinkami).
Salsu nanesieme na tvaroh a posypeme najemno nakrájanou pažítkou.
A ešte ako pripravíte Mexickú salsu:
Paradajky sparíme a ošúpeme. Vyberieme z nich mäkký stred so semienkami a dužinu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme, koriander rozdrvíme na kašu. Paradajky podusíme, pridáme cesnak, koriander, chilli a trochu vody. Zvaríme do požadovanej hustoty omáčky. K obedu môžete pridať ľubovoľne veľkú porciu hlávkového, alebo ľadového šalátu.