Tvarohový zemiak s mexickou salsou

Tvarohový zemiak s mexickou salsou

S nutričnou poradkyňou a stredoškolskou pedagogičkou Jankou Trebulovou budeme  opäť pripravovať niečo chutné, ale zároveň zdravé. Navyše, výhodou ponúkaných kuchárskych receptov počas celého týždňa je, že sú aj s pridanou hodnotou. Teda, dozviete sa - v čom sú prospešné nášmu zdraviu. V kuchyni „šéfkuchárke“ aj dnes asistuje  Janka Bleyová...

Tvarohový zemiak s mexickou salsou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Tvarohový zemiak s mexickou salsou pre štyroch „stravníkov“ potrebujeme:

  • 600 g tvarohu, alebo cottage syru
  • 4 veľké pečené zemiaky
  • 8 lyžíc salsy
  • pažítku alebo jarnú cibuľku
  • lyžicu chilli korenia
  • soľ
  • 1 lyžičku koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4  paradajky
  • hlávkový alebo ľadový šalát

POSTUP:
Upečieme zemiaky do zlatista. Medzitým si pripravíme salsu. Odrežeme vrch upečeného zemiaka a vydlabeme v ňom dieru. Naplníme zemiak tvarohom (podľa chuti ho môžete ochutiť bylinkami).

Salsu nanesieme na tvaroh a posypeme najemno nakrájanou pažítkou.

A ešte ako pripravíte Mexickú salsu:

Paradajky sparíme a ošúpeme. Vyberieme z nich mäkký stred so semienkami a dužinu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme, koriander rozdrvíme na kašu. Paradajky podusíme, pridáme cesnak, koriander, chilli a trochu vody. Zvaríme do požadovanej hustoty omáčky. K obedu môžete pridať ľubovoľne veľkú porciu hlávkového, alebo ľadového šalátu.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame