Nutričná poradkyňa Janka Trebulová k receptom v kulináriu, vždy pridáva aj zopár informácií o zdraviu prospešných surovinách, ktoré dávame do jedál. Aj dnes s ňou, obrazne povedané, bude variť Janka Bleyová...
Mňamky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste pri počúvaní receptu polievky z červenej šošovice „Mňamky“, dostali na ňu chuť, pripravte si tieto suroviny:
- 2 dl červenej šošovice
- 1/2 litra zeleninového vývaru
- 4 nasekané paradajky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky čerstvého zázvoru
- lyžička kari
- 1/2 lyžičky kurkumy
- lyžičku rímskej rasce
- citrónovú šťavu
- čerstvý koriander
- nízkotučnú kyslú smotanu
POSTUP:
Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.