Cheescake bez výčitiek

Cheescake bez výčitiek

Nutričná poradkyňa a zároveň pedagogička na Strednej zdravotníckej škole v Bratislave, Janka Trebulová nám nielenže tento týždeň ponúka „neošúchané recepty“, ale každý z nich má navyše pridanú hodnotu. Zjednodušene povedané, máme možnosť dozvedieť sa od odborníčky, čo v tej - ktorej surovine, prospieva nášmu zdraviu. Ale to už odovzdávam slovo Janke Bleyovej... 

Cheescake bez výčitiek Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na osem porcií „Cheescaku bez výčitiek“ potrebujete:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 2 banány
  • 2 tvarohy
  • 1 kyslú smotanu
  • 1 lučinu
  • 1 vajíčko
  • čerstvé prípadne mrazené jahody alebo lesné ovocie
  • polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • vanilkový extrakt
  • med (stéviu) podľa chuti
  • štipku soli

POSTUP:

Pomelieme ovsené vločky. Premiešame s kokosom, roztlačeným banánom a medom (či stéviou). Túto hmotu dáme do okrúhlej formy na pečenie a pečieme pri 170°C asi 15 minút.

Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, lučinu, vajíčko, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a ochutíme podľa potreby medom (stéviou). Pridáme aj štipku soli.

Pridáme do formy na už predpečený korpus a pečieme 30 až 40 minút pri tej istej teplote. Rozmixujme ovocie a nalejeme na už vychladnutú formu. Necháme chvíľu v chlade a podávame, ideálne s čerstvými jahodami či iným bobuľovitým ovocím.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame