Každá krajina má svoju špecialitu. V Čechách si napríklad pochutnáte na sviečkovej, v Taliansku vám ponúknu pizzu. My tento týždeň nahliadneme do tajov ukrajinskej kuchyne. Čím je zaujímavá? Opýtala sa Viera Horáková Ľuby Daubnerovej
Pirohy lenivej gazdinky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pirohy lenivej gazdinky budete potrebovať:
- vajíčko
- polohrubú múku
- tvaroh
- maslo
- soľ
Postup: 250 gramov tvarohu rozmiešame s jedným vajíčkom, polohrubou múkou a troškou soli. Vzniknuté cesto vyvaľkáme do valčeka, rozdelíme na malé valčeky a varíme vo vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, odcedíme a prelejeme maslom.
Zajtra si pripravíme tokáň, kukuričná kašu.