Tento týždeň sa snažíme nahliadnuť pod pokrievku ukrajinskej kuchyne. Včera sme si pripravovali pirohy lenivej gazdinky a dnes nám Viera Horáková spolu s Ľubou Daubnerovou ponúknu tokáň.
Tokáň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tokáňa budete potrebovať:
- zemiaky
- kukuričnú múku
- maslo
- bryndzu
- soľ
Postup:
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode. Vodu nezlejeme, ale začneme ju spolu so zemiakmi zahusťovať kukuričnou múkou. Ako keby sme robili pyré, zemiaky premiešavame a zasypávame kukuričnou múkou. Vznikne nám hustá kaša do ktorej pridávame maslo a premiešavame dovtedy, pokiaľ sa kaša nezačne odlepovať od hrnca.
Podávame s bryndzou, prípadne so škvarkami
Zajtra si pripravíme holúbky