Rizoto s cviklou a kuracím mäsom alebo kozím syrom

Rizoto s cviklou a kuracím mäsom alebo kozím syrom

Rizoto s cviklou a kuracím mäsom alebo kozím syrom. To je recept, ktorý nám dnes pripraví šéfkuchár jednej z bratislavských reštaurácií Miloslav Pabiš. Oslovila ho Mária Babinská.

Rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • carnaroli ryža 200g
  • olivový olej 50ml
  • biele víno 100g
  • cibuľa 50g
  • zelerovú vňať sedano
  • stopkový zeler 50g
  • parmezán 50g
  • Maslo 50g
  • pečená cvikla 100g
  • kuracie mäso 100g
  • kozí syr


Postup:

Na olivovom oleji si veľmi krátko orestujeme cibuľu, zelerovú vňať a cesnak, len do sklovita, potom pridáme ryžu, podlievame bielym vínom  a potom podlievame horúcim kuracím alebo zeleninovým vývarom. A samozrejme miešame. Keď je takmer uvarená ryža, tak tam dáme rozmixovanú pečenú cviklu, ktorá dodá peknú červenú farbu. Na vrch sa hodí nastrúhaný parmezán a pár kvapiek citrónu. A kuracie mäso si prichystáme samostatne, prípadne opečieme kozí syr. 

Zajtra si pripravíme tortilový wrap s kuracím mäsom.  


Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame