Miloslav Pabiš je šéfkuchárom v bratislavskej reštaurácii v centre mesta. Už sme mali talianske rizoto, paradajkovú polievku s kokosovým mliekom, wrap s kuracím mäsom a teraz si pripravíme chutný špenátový lángoš s bryndzou a cviklou. Recept prezradil Márii Babinskej.
Špenátový langoš s bryndzou a cviklou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 100g baby špenát
- 1ks vajce
- 24g droždie
- 500g zemiaky v šupke
- 300g polohrubá múka
- soľ
- olej na vyprážanie
- 200g bryndza
- 100g cvikla
- 1ks avokádo
- 100g kyslá smotana
Postup:
Posolené zemiaky v šupe upečieme do mäkka, necháme vychladnúť, očistíme, nastrúhame, potom si rozmixujeme vajíčko s baby špenátom a urobíme kvások – droždie, vlažná voda alebo mlieko, štipka cukru, necháme vykysnúť. Potom ho zmiešame s múkou, pridáme nastrúhané zemiaky a vajíčko so špenátom. Zmes vymiesime. Necháme vykysnúť. Z cesta si urobíme porcie, z ktorých vymodelujeme menšie guľky a ešte ich necháme 10 minút podkysnúť. Následne už cesto nevaľkáme, len naťahujeme v rukách a potom vypražíme v horúcom oleji. Potrieme kyslou smotanou, nakrájame tam avokádo, rozmelníme bryndzu a nakoniec dáme nakrájanú cviklu.
Zajtra sa môžete tešiť na niečo sladké, budú to šúľance s makom a brusnicami