Dnes budeme pripravovať bezmäsité jedlo, výborný múčnik, šúľance s makom a brusnicami. Aj tentoraz povedal recept Márii Babinskej šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Miloslav Pabiš, ktorý je známy nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Tak, aké ingrediencie budeme potrebovať?
Šúľance s makom a brusnicami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 500g zemiaky
- 2ks vajíčka
- 300g muka polohrubá
- 100g mletý mak
- cukor 85g práškový
- slivkový lekvár 2 pol. lyžice
- 100g maslo
- brusnice 2 pol. lyžice
Postup:
Zemiaky v šupke si upečieme, necháme ich vychladnúť, očistíme a portom ich na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka a polohrubú múku. Cesto vymiesime, trošku osolíme, necháme cesto odležať aspoň pol hodinu v chladničke, potom si vytvarujeme šúľance na pracovnej doske. Šúľance dáme do vriacej vody, varíme ich krátko, 4 až 5 minút. V miske si pripravíme roztopené maslo, zamiešame do toho slivkový lekár, mak a práškový cukor, dobre rozmiešame. A na záver ozdobíme brusnicami, ktoré dodajú kyslastú chuť.