Pečené kura s rozmarínovými baby zemiakmi

Pečené kura s rozmarínovými baby zemiakmi

Dáme vám tip na nedeľný obed. Recept na chrumkavé pečené kura s rozmarínovými zemiakmi nám povie šéfkuchár bratislavskej reštaurácie na Hviezdoslavovom námestí Miloslav Pabiš, s ktorým sme varili celý týždeň. Oslovila ho Mária Babinská.

Pečené kura s rozmarínovými baby zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
 

  • 2ks kurča
  • 1kg zemiaky baby
  • 2 vetvy rozmarín
  • 100ml olivový olej
  • 2ks cesnak
  • 100g masla
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika
  • rasca
  • 2ks cibuľa
  • cesnak


Postup:
 
Kura rozrežeme na menšie časti, potrieme ich olejom, osolíme, pridáme rozmarín, cesnak, mletú papriku, rascu. Rozložíme na plech, podlejeme troškou vody, pridáme cibuľu, aj bylinky napr. ligurček, alebo petržlenovú vňať a vložíme do vyhriatej rúry. Malo by to byť prikryté ďalším plechom. Výpek zlejeme a dáme do toho maslo, vytvoríme si chutnú omáčku a rozmixujeme. A ešte si upečieme baby zemiaky. Tak dobrú chuť. 

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame