Dáme vám tip na nedeľný obed. Recept na chrumkavé pečené kura s rozmarínovými zemiakmi nám povie šéfkuchár bratislavskej reštaurácie na Hviezdoslavovom námestí Miloslav Pabiš, s ktorým sme varili celý týždeň. Oslovila ho Mária Babinská.
Pečené kura s rozmarínovými baby zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2ks kurča
- 1kg zemiaky baby
- 2 vetvy rozmarín
- 100ml olivový olej
- 2ks cesnak
- 100g masla
- soľ
- korenie
- mletá paprika
- rasca
- 2ks cibuľa
- cesnak
Postup:
Kura rozrežeme na menšie časti, potrieme ich olejom, osolíme, pridáme rozmarín, cesnak, mletú papriku, rascu. Rozložíme na plech, podlejeme troškou vody, pridáme cibuľu, aj bylinky napr. ligurček, alebo petržlenovú vňať a vložíme do vyhriatej rúry. Malo by to byť prikryté ďalším plechom. Výpek zlejeme a dáme do toho maslo, vytvoríme si chutnú omáčku a rozmixujeme. A ešte si upečieme baby zemiaky. Tak dobrú chuť.