Ázijské rezance so zeleninou

Ázijské rezance so zeleninou

S Radkou Bujnovou z Topoľčian varíme tento týždeň chutné a rôznorodé bezmäsité jedlá. Na to dnešné sa už teší Michal Herceg.

Ázijské rezance so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Zelenina:   

  •         2 strúčiky cesnaku
  •         5ks hnedé šampiňóny
  •         1ks mrkva
  •         1ks mango
  •         1/2 uhorka
  •         150g cukrový hrášok - strukový


Koreniny:   

  •         2L zelená curry pasta 2cm
  •         zázvor (ak je čerstvý) 6cm
  •         citrónová tráva (na pásiky krajana)
  •         čierne korenie, soľ, olej
  •         1 balenie Pšeničné Rezance

Postup:

Dáme si na panvicu rozohriať olej. Do rozohriateho oleja pridáme cesnak a zelenú curry pastu ak máme citrónovú trávu a zázvor čerstvé pridávame na začiatku rozvoňať a opiecť na olej s cesnakom a curry pastou. Ak pracujeme so sušenými surovinami pridáme ich pred koncom. Keď sa nám koreniny prepoja a cesnak opečie pridáme na panvicu šampiňóny, nastrúhanú mrkvu na hrubo alebo narezanú na malé pásiky. Neskôr Mango nakrájané na kocky a uhorku na pásiky. Úplne na koniec pridávame cukrový hrášok celé struky. Pridáme do panvice so zmesou zeleniny uvarené rezance a všetko premiešame. Nakoniec sójovú omáčku a ak sme mali sušený zázvor a citrónovú trávu tak teraz je čas. Sójovej omáčky sa nemusíme báť, pokojne veľa zázvoru aj citrónovej trávy všetko premiešame a pripadne môžeme dosoliť alebo dokoreniť. Neodporúčam soliť na začiatku, pretože sójová omáčka je sama o sebe veľmi slaná.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame