S Radkou Bujnovou z Topoľčian varíme tento týždeň chutné a rôznorodé bezmäsité jedlá. Na to dnešné sa už teší Michal Herceg.
Ázijské rezance so zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Zelenina:
- 2 strúčiky cesnaku
- 5ks hnedé šampiňóny
- 1ks mrkva
- 1ks mango
- 1/2 uhorka
- 150g cukrový hrášok - strukový
Koreniny:
- 2L zelená curry pasta 2cm
- zázvor (ak je čerstvý) 6cm
- citrónová tráva (na pásiky krajana)
- čierne korenie, soľ, olej
- 1 balenie Pšeničné Rezance
Postup:
Dáme si na panvicu rozohriať olej. Do rozohriateho oleja pridáme cesnak a zelenú curry pastu ak máme citrónovú trávu a zázvor čerstvé pridávame na začiatku rozvoňať a opiecť na olej s cesnakom a curry pastou. Ak pracujeme so sušenými surovinami pridáme ich pred koncom. Keď sa nám koreniny prepoja a cesnak opečie pridáme na panvicu šampiňóny, nastrúhanú mrkvu na hrubo alebo narezanú na malé pásiky. Neskôr Mango nakrájané na kocky a uhorku na pásiky. Úplne na koniec pridávame cukrový hrášok celé struky. Pridáme do panvice so zmesou zeleniny uvarené rezance a všetko premiešame. Nakoniec sójovú omáčku a ak sme mali sušený zázvor a citrónovú trávu tak teraz je čas. Sójovej omáčky sa nemusíme báť, pokojne veľa zázvoru aj citrónovej trávy všetko premiešame a pripadne môžeme dosoliť alebo dokoreniť. Neodporúčam soliť na začiatku, pretože sójová omáčka je sama o sebe veľmi slaná.