Cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť, ale keď sa dobre ochutí a upečie ako v nasledujúcom recepte, bude veľmi chutná. Michalovi Hercegovi dnešné jedlo pripravila Radka Bujnová z Topoľčian.
Cuketa v trojobale s mrkvovým piré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1ks cuketa
- 4ks väčšia mrkva
- 1ks väčší zemiak
- maslo
- strúhanka
- vajíčko
- múka
- soľ
- olej
Postup:
Cuketu si nakrájame na kolieska a kvalitne v klasickom trojobale (múka, vajíčko so soľou, strúhanka) Ukladáme na plech na pečiaci papier. Nakoniec postriekane olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov. Medzitým si pripravíme pyré. Nakrájanú mrkvu a zemiak vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina mäkká, scedíme vodu, pridáme maslo a popučíme.
Nátierka z kešu orechov a pečenej papriky – tak znie názov zajtrajšieho receptu.