Cuketa v trojobale s mrkvovým pyré

Cuketa v trojobale s mrkvovým pyré

Cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť, ale keď sa dobre ochutí a upečie ako v nasledujúcom recepte, bude veľmi chutná. Michalovi Hercegovi dnešné jedlo pripravila Radka Bujnová z Topoľčian.

Cuketa v trojobale s mrkvovým piré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1ks cuketa
  • 4ks väčšia mrkva
  • 1ks väčší zemiak
  • maslo
  • strúhanka
  • vajíčko
  • múka
  • soľ
  • olej


Postup:

Cuketu si nakrájame na kolieska a kvalitne v klasickom trojobale (múka, vajíčko so soľou, strúhanka) Ukladáme na plech na pečiaci papier. Nakoniec postriekane olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov. Medzitým si pripravíme pyré. Nakrájanú mrkvu a zemiak vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina mäkká, scedíme vodu, pridáme maslo a popučíme.

Nátierka z kešu orechov a pečenej papriky – tak znie názov zajtrajšieho receptu.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame