Tento týždeň varíme bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka - s Michaelou Makovínyovou, ktorej snom je otvoriť si raz malú reštauráciu, kde by liečila jedlom a varila tak, ako aj teraz u nás v našom Kulináriu. S Beátou Repíkovou už pripravujú šošovicové cestoviny s avokádom. Čo potrebujeme?
Šošovicové cestoviny s avokádom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 3 zrelé avokáda
- 500 g cestovín zo 100% červenej šošovice
- 2 šálky baby špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 4 ČL citrónovej šťavy
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 250 g paradajok
- 1 ČL morskej soli - voliteľné
- 1 ČL čierneho korenia v BIO kvalite, podľa chuti
- Čili podľa chuti - voliteľné
Postup:
Cestoviny si uvaríme vo vriacej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme a odložíme bokom. Mrazený hrášok si pripravíme v pare a paradajky si nakrájame na štvrtinky. Avokádo, cesnak, citrónovú šťavu, baby špenát, morskú soľ a čierne korenie vložíme do procesora a mixujeme pokiaľ nám nevznikne dresing. Cestoviny, hrášok, paradajky a dresing spolu zmiešame v miske a môžeme podávať.
Zajtra sa môžeme tešiť na wrap s dusenou zeleninou.