Dusenie, pečenie a varenie - tieto postupy sú zdravšie ako vyprážanie. Michaela Makovínyová, ktorá dodržiavala zo zdravotných dôvodov niekoľko diét, skúšala recepty, ktoré nezaťažia a zasýtia. Dnes nám spolu s Beátou Repíkovou ponúknu wrap s dusenou zeleninou.
Wrap s dusenou zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jeden wrap / na jednu zemiakovú placku/
potrebujeme:
- 4-5 stredne veľkých zemiakov.
Plnka:
- 1 menšia cuketa
- 1 červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 250g šampiňónov
- ½ ČL morskej soli - voliteľné
- ¼ ČL čierneho korenia v BIO kvalite
- ¼ ČL kajenskej papriky alebo čili korenia
- 1 šálka baby špenátu
Na potretie placky:
- paradajkovú pastu 100% bez prísad
Postup:
Zemiaky ošúpeme a udusíme v pare, cca 15-20 minút. Po udusení necháme zemiaky vychladnúť. Cibuľu nakrájame na pásiky, šampiňóny a cuketu na tenké kolieska, papriku na slížiky. Na vode si osmažíme cibuľu, keď bude cibuľa mäkká pridáme k nej šampiňóny, cuketu a papriku. Všetko spolu smažíme, ak sa nám zelenina lepí, pridáme vodu. Zeleninu si osolíme, okoreníme a pridáme čili. Zeleninu podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ nie je mäkká. Vychladnuté zemiaky si nastrúhame na tenkom strúhadle a na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvarujeme obdĺžnik – tak aby sa nám to dobre rolovalo.
Placku pečieme na 180°C po dobu 15-20 minút v strede pečenia je dobré placku obrátiť.
Keď je placka upečená vyberieme ju z rúry a potrieme paradajkovou pastou, na jednu stranu pridáme dusenú zeleninu a na vrch zeleniny baby špenát a zrolujeme do wrapu.
Podávame so šalátom z listovej zeleniny a s 2 strúčikmi cesnaku.
Zajtra si pripravíme cestoviny s cuketovou omáčkou.