Tento týždeň varíme bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka. Beáta Repíková a Michaela Makovínyová nám na záver týždňa pripravia pizzu z kokosovej múky.
Pizza z kokosovej múky a sladkých zemiakov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Cesto:
- 2 batáty
- 3 lyžice zemiakového škrobu
- 3 lyžice kokosovej múky
- ½ ČL himalájska soľ
Omáčka:
- 1/3 hrnčeka paradajkovej pasty 100% bez prísad
- ½ ČL sušeného oregana
- ½ ČL sušeného tymianu
- 2-3 PL vody
- Morská soľ a čierne korenie podľa chuti
Podľa chuti si na pizzu pridajte čo máte radi, červená cibuľka, brokolica, šampiňóny, paradajky, špargľa, červená paprika, cuketa, rukola a bazalka, fantázii sa medze nekladú.
Postup:
Batáty si ošúpeme, nakrájame na kocky a udusíme v pare, cca 10-15 minút. Zemiaky necháme trošku vychladnúť a vychladnuté ich popučíme vidličkou na kašu. Pridáme zemiakový škrob, kokosovú múku a soľ. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a snažíme sa vytvarovať tvar pizze. Jednoduchšie to ide ak máme plech určený na pečenie pizze v rúre. V predhriatej rúre pečieme cesto na 200°C po dobu 20 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku, do malej misky pridáme paradajkovú pastu, oregano, tymian a vodu, všetko spolu dobre premiešame. Upečené cesto potrieme omáčkou a pridáme všetky suroviny, ktoré na pizzu chceme. Pečieme ďalších 15 minút, kým cesto nezhnedne na okrajoch. Na záver pridáme na čerstvé bylinky, rukolu či bazalku.
V nedeľu si pripravíme ovocné guľky z ovsených vločiek. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo alebo aj ako dezert.