Je medzi nami len málo takých, ktorí v lete nesiahnu po obľúbenej pochúťke - Plnenej paprike. Najčastejšie plníme najbežnejšiu - zelenú papriku, stačí, aby sme doma mali trochu ryže, mletého mäsa a paradajkovej šťavy. Lenže, existujú však úplne netradičné recepty - možno v domácnostiach trochu utajené s nádychom regionálnych špecialít. A po jednom takom sme siahli dnes aj my. Je z rodinnej kuchárky Nely Hókovej z Kostolian pod Tribečom, ktorá ho prezradila Hane Michalčíkovej.
Plnená paprika so surovými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Vychádzame z prepočtu na jednu papriku - jeden zemiak a jedno vajce. Podľa veľkosti papriky a aj zemiaku.
Potrebujeme:
- paprika čerstvá
- zemiaky surové
- vajcia
- červená mletá paprika
- vegeta
- mleté čierne korenie
- sladká smotana
Postup:
Zemiaky ošúpeme a postrúhame na väčšom strúhadle. Cibuľu pokrájame na kocky a pridáme k nastrúhaným zemiakom. Ďalej pridáme vajcia podľa počtu papriky a zemiakov, mletú červenú papriku, vegetu a mleté čierne korenie podľa chuti. Zamiešame a mäsom naplníme papriky. Plníme tou hustejšou časťou a tú tekutú si odložíme. Plech vymastíme bravčovou masťou, naplnené papriky poukladáme na vymastený plech a zalejeme tekutou časťou, ktorá nám zostala po naplnení paprík. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250 stupňoch asi 45 minút. Papriky sa musia upiecť do tmavo hneda až čierna. Polejeme ich sladkou smotanou a dáme ešte na 10 minút do rúry. Podávame so zeleninovým šalátom.
Zajtra sa naučíme variť netradičnú Rajčinovú polievku s mliekom.