Plnená paprika so surovými zemiakmi

Plnená paprika so surovými zemiakmi

Je medzi nami len málo takých, ktorí v lete nesiahnu po obľúbenej pochúťke - Plnenej paprike. Najčastejšie plníme najbežnejšiu - zelenú papriku, stačí, aby sme doma mali trochu ryže, mletého mäsa a paradajkovej šťavy. Lenže, existujú však úplne netradičné recepty - možno v domácnostiach trochu utajené s nádychom regionálnych špecialít. A po jednom takom sme siahli dnes aj my. Je z rodinnej kuchárky Nely Hókovej z Kostolian pod Tribečom, ktorá ho prezradila Hane Michalčíkovej.

Plnená paprika so surovými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vychádzame z prepočtu na jednu papriku - jeden zemiak a jedno vajce. Podľa veľkosti papriky a aj zemiaku.

Potrebujeme:

  • paprika čerstvá
  • zemiaky surové
  • vajcia
  • červená mletá paprika
  • vegeta
  • mleté čierne korenie
  • sladká smotana


Postup:

Zemiaky ošúpeme a postrúhame na väčšom strúhadle. Cibuľu pokrájame na kocky a pridáme k nastrúhaným zemiakom. Ďalej pridáme vajcia podľa počtu papriky a zemiakov, mletú červenú papriku, vegetu a mleté čierne korenie podľa chuti. Zamiešame a mäsom naplníme papriky. Plníme tou hustejšou časťou a tú tekutú si odložíme. Plech vymastíme bravčovou masťou, naplnené papriky poukladáme na vymastený plech a zalejeme tekutou časťou, ktorá nám zostala po naplnení paprík. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250 stupňoch asi 45 minút. Papriky sa musia upiecť do tmavo hneda až čierna. Polejeme ich sladkou smotanou a dáme ešte na 10 minút do rúry. Podávame so zeleninovým šalátom.

Zajtra sa naučíme variť netradičnú Rajčinovú polievku s mliekom.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame