K letu patria aj zeleninové, ľahko stráviteľné jedlá. Veď komu by sa chcelo v horúcom počasí stáť pol dňa pri sporáku. Viere Horákovej chutili cuketové guľky, ktoré pripravila Dáša Kotíro.
Cuketové guľky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 cuketu
- 6 polievkových lyžíc kukuričnej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 polievkových lyžíc ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička oregana
- soľ
- korenie
- kôpor
- strúhanka
- olej na vyprážanie
Postup:
Cuketu nastrúhame na strúhadle, posolíme a 10 minút necháme odstáť.
Pridáme prelisovaný cesnak, vločky, kukuričnú múku, kôpor, oregano, korenie a všetko spolu premiešame. Mokrou rukou tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke. V oleji ich do zlatista vysmažíme.
Zajtra si netradične pripravíme tradičnú sviečkovú na smotane.
Autor: Viera Horáková