Tento týždeň maškrtíme a pritom sa vyhýbame lepku, vajíčkam, mliečnej bielkovine a sóji. Dnes pripravujeme bezlepkové a vegánske kvaskové mandľové lievance – s Beátou Repíkovou a Gabrielou Bottlíkovou. Najskôr ako vznikol recept.
Kváskové mandľové lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 150 gramov ovsenej bezlepkovej múky
- 150 gramov mandľovej múky
- 50 gramov kokosového cukru
- 100 gramov ryžového rozkvasku
- rastlinné mlieko
Postup:
Všetko spolu zmiešame a na panvici vysmážame. Ochutíme lekvárom alebo si vyrobíme z orechov domácu nátierku. Dobrú chuť prajeme. Zajtra podávame zeleninové placky s polentovou kašou.
Autor: Beáta Repíková