Šošovicový šalát

Šošovicový šalát

Šošovicový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 100 gramov hnedej šošovice
  • jednu cibuľu
  • jeden - dva strúčiky cesnaku
  • 50 gramov klíčkov – môžu byť sójové
  • mungo – môžete aj vynechať
  • uhorku
  • jednu  červenú papriku
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • citrónovú  šťavu
  • cukor alebo med
  • soľ
  • bylinky podľa chuti


A postup? 
Janka Trebulová je presvedčená, že pripraviť takýto  šošovicový šalát, zvládne aj začínajúca „gazdinka“.

Šošovicu cez noc namočíme a potom zopárkrát premyjeme. Na oleji si orestujeme pokrájanú cibuľu a aj cesnak. Pridáme premytú šošovicu, tiež krátko orestujeme, podlejeme vývarom a pomaly varíme tak, aby sa nerozvarila a zostala pekne chrumkavá. Citrónovú šťavu zmiešame s medom, soľou a korením a pridáme do uvarenej šošovice. Premiešame, pridáme pokrájanú zvyšnú zeleninu, klíčky a necháme vychladnúť. Dochutiť ho môžeme ešte bylinkami podľa vlastnej chute. Samozrejme, pridanú zeleninu môžeme taktiež obmieňať.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame