Šošovicový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 100 gramov hnedej šošovice
- jednu cibuľu
- jeden - dva strúčiky cesnaku
- 50 gramov klíčkov – môžu byť sójové
- mungo – môžete aj vynechať
- uhorku
- jednu červenú papriku
- olivový olej
- zeleninový vývar
- citrónovú šťavu
- cukor alebo med
- soľ
- bylinky podľa chuti
A postup?
Janka Trebulová je presvedčená, že pripraviť takýto šošovicový šalát, zvládne aj začínajúca „gazdinka“.
Šošovicu cez noc namočíme a potom zopárkrát premyjeme. Na oleji si orestujeme pokrájanú cibuľu a aj cesnak. Pridáme premytú šošovicu, tiež krátko orestujeme, podlejeme vývarom a pomaly varíme tak, aby sa nerozvarila a zostala pekne chrumkavá. Citrónovú šťavu zmiešame s medom, soľou a korením a pridáme do uvarenej šošovice. Premiešame, pridáme pokrájanú zvyšnú zeleninu, klíčky a necháme vychladnúť. Dochutiť ho môžeme ešte bylinkami podľa vlastnej chute. Samozrejme, pridanú zeleninu môžeme taktiež obmieňať.