Baklažánova lasagna

Baklažánova lasagna

Baklažán je diétny pomocník obličiek a žlčníka. Dôležité je, aby sme si ho pripravili tak, aby  nám chutil. Baklažány  môžeme variť, dusiť, piecť, grilovať. Pri pečení a grilovaní sa rozvinie aj ich orechová aróma. Tento týždeň si teda pripravíme  baklažán  na rôzne spôsoby.  Beáta  Repíková  a profesorka Katarína Horáková  nám dnes ponúknu  baklažánové lasagne.

Baklažánova lasagna Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na  baklažánové lasagne potrebujeme:  

  • 4 stredne veľké baklažány (približne 1 kg)
  • 6-8 stredne veľkých rajčín (600 g)
  • 4 mozzarelly (po 125 g) alebo iný tvrdý syr
  • morská soľ
  • korenie
  • 50 g parmezánu
  • 1/2 zväzku bazalky

Baklažány, rajčiny a syr nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Na dno misy nakladieme vrstvu baklažánov, rajčín a syra, vrstvíme ich postupne. Jednotlivé vrstvy vždy posolíme a okoreníme. Na poslednú vrstvu nasypeme čerstvo nastrúhaný parmezán. Misu vložíme do rúry a  pri 180 °C (horkovzdušné 160 °C a na plyne na stupni 2 35 – 45 minút pečieme. Hneď po upečení prizdobíme lístkami bazalky. 

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame